top of page
  • melodymerenciana

Maak kennis met Charif, procesconsultant bij Novatore


Op het gebied van procesmanagement helpt Novatore diverse opdrachtgevers in de publieke sector. Hierbij hebben wij kennis en expertise in procesarchitecturen en het identificeren en beschrijven van bedrijfsprocessen. Maak kennis met een van onze ervaren procesconsultants.


‘’Professioneel procesmanagement is een basiselement van goed een functionerend informatiebeheer binnen een organisatie’’

- Charif -


Bij welke opdrachtgever zit je nu en wat zijn je taken?


Momenteel ben ik procesconsultant bij een grote gemeente. Doordat veel gemeentelijke organisaties worden geconfronteerd met veranderingen en uitdagingen op het gebied van hun informatiehuishouding is procesmanagement vaak één van de vakdisciplines die als eerst aangepakt dient te worden. Professioneel procesmanagement is een basiselement van een goed functionerend informatiebeheer binnen een organisatie. Zo adviseer en ondersteun ik in mijn huidige rol de organisatie bij het opnieuw in kaart brengen en het beschrijven van haar processen die voor de gehele organisatie herkenbaar zijn. Daarnaast train ik ook de interne medewerkers in de basisprincipes van procesmanagement, het belang van een Procesarchitectuur gebaseerd op de GEMMA-bedrijfsarchitectuur en het gebruik van procesconventies.

Wat vind je het leukst aan je opdracht?

Het leukste aan de opdracht vind ik de veelzijdigheid en de toegevoegde waarde die je als procesexpert kunt brengen in een omgeving die aan veel verandering onderhevig is. Als we bijvoorbeeld kijken naar de gehele context dan spelen er in gemeentelijke organisaties vele ontwikkelingen op het gebied van nieuwe wetgevingen en digitaliseringen. Zo regelt bijvoorbeeld de nieuwe Wet Open Overheid (WOO) het recht op transparantie in informatie binnen de overheid, met als doel burgers meer inzicht te geven in het handelen van de overheid.

Ook door de overheid worden er steeds meer eisen gesteld aan de digitalisering van verschillende diensten en daarnaast is er een steeds meer groeiende behoefte om de huidige informatiehuishouding op orde te brengen. Deze ontwikkelingen betekenen onder andere binnen mijn opdracht dat de bedrijfsprocessen opnieuw in kaart worden gebracht en verbeterd om burgers en de organisatie in haar behoeften te blijven voorzien. Hierbij levert procesmanagement een kwaliteitsslag op in de vorm van een efficiëntere bedrijfsvoering.

Hoe inspirerend als je dan ook vanuit je eigen expertise naar het totaalbeeld kan kijken om een gestandaardiseerd processenlandschap te realiseren die gericht is op de lange termijnvisie van de organisatie. De veelzijdigheid zit hem dan niet alleen in het adviseren, maar ook in het daadwerkelijk ondersteunen en de mouwen opstropen om samen met de medewerkers te identificeren, modelleren en zowel het management en de medewerkers te trainen in het gebruik daarvan.

Waarom is procesmanagement belangrijk?

De bijdrage van procesmanagement gaat zoveel verder dan enkel de verbinding tussen processen en informatie. Procesmanagement helpt een organisatie slimmer, efficiënter en veiliger werken, en heeft ook invloed op andere vakdisciplines, zoals: informatiebeveiliging, privacy en ethiek. Ook draagt het sterk bij aan het continu verbeteren van (bedrijfs)processen om zodoende de kwaliteit te verbeteren met als gevolg procesoptimalisatie. Belangrijk om bij zowel kleine als grote organisatieveranderingen ook rekening te houden met wat dit kan betekenen voor het processenlandschap in de organisatie. Hierdoor staan de informatiehuishouding en procesmanagement nauw verweven met elkaar.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page