top of page
  • novatore

Melody en Joline over werken bij Novatore: “Je kunt hier echt jezelf zijn en je eigen route kiezen”

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2021

“Bij Novatore is veel aandacht en ruimte voor de persoonlijke noot. Vooral voor wat jij als medewerker wilt bereiken. Omdat we op een breed gebied actief zijn, kun je kiezen: wat ligt je, wat vind je interessant?”

Melody Merenciana is blij met haar keuze voor het Rotterdamse adviesbureau dat (semi-) overheden helpt bij succesvolle digitalisering, met oplossingen voor content management en informatielogistiek. “Wat ik ook belangrijk vind, is dat werk en privé in balans zijn”, zegt Melody. “Hiervoor is aandacht bij Novatore, dit heb ik in mijn privésituatie mogen ervaren. Praktisch en mentaal.” Ze werkt er sinds december 2019 als consultant.


Young professional Joline Nijland is in januari 2021 begonnen, niet lang na haar afstuderen. Ze herkent de ervaring van Melody: “Er is geen mal waar je in hoeft te passen. Het is niet zo dat je een bepaalde cursus of training moet doen, je kan daarin echt je eigen focus en route kiezen en daarin begeleiden ze je. We krijgen veel vrijheid voor onze persoonlijke ontwikkeling. Daarbij neemt het aantal projecten waar Novatore aan werkt toe, wat resulteert in nog meer diversiteit in de werkzaamheden.”


Kansen voor young professionals

“Wat me aansprak waren de projecten en het feit dat het nog een jong en groeiend bedrijf is dat graag wil uitbreiden met young professionals. Het gesprek met de eigenaren was fijn, het klikte goed en ik had er al snel vertrouwen in dat ik me hier thuis zou gaan voelen en dat de opdrachten aansluiten bij mijn opleiding en interesse.”

Dat bleek allemaal waar. Joline heeft een master Bedrijfskunde in de richting Leadership & Change Management. “Vooral de menselijke kant in organisaties heeft mijn interesse. Het gedrag van mensen en hoe dat van invloed is op veranderingen binnen organisaties, is cruciaal voor het succesvol implementeren. Novatore is hierin meestal de cruciale schakel tussen de technische oplossing die ingevoerd moet worden en de mensen die ermee moeten gaan werken. Precies op dat snijvlak wil ik graag mensen helpen en begeleiden en tegelijkertijd bijdragen aan een organisatieverandering die processen beter en efficiënter maakt.”


Coaching op maat

Door corona verloopt haar inwerkperiode anders dan Joline zich had voorgesteld. “Gelukkig kon ik in het begin een paar dagen naar kantoor. Toen heb ik iedereen ontmoet en kon ik me inlezen in mijn eerste opdracht, maar nu werk ik vanuit huis. Ik moest echt even mijn draai vinden. Daar werd ik gelukkig goed bij geholpen. Vooral op het technische vlak heb ik me flink moeten inlezen. Het leek soms wel of ik weer aan het afstuderen was: alleen, thuis en heel geconcentreerd.”

“Ik werk nu mee aan twee opdrachten: bij die voor screeningsautoriteit Justis help ik Stef, en bij de andere, een opdracht voor het Openbaar Ministerie, werk ik samen met Hans.” Op die manier heeft Joline de twee beste coaches die ze zich kan wensen: de oprichters en Managing Partners van Novatore.

“Leuk is dat ik nu al de ruimte krijg om mijn kennis in te zetten. Denk hierbij aan het nadenken over vragen als: welke reacties kunnen we verwachten als we de beoogde veranderingen doorvoeren en hoe kunnen we mensen zo goed mogelijk begeleiden zodat er geen weerstand of vertraging ontstaat?”


Bruggenbouwer

Melody: “Je bent bruggenbouwer tussen de eindgebruiker, de opdrachtgever en de IT-leverancier. Dat zijn twee heel verschillende werelden. Je moet goed kunnen vertalen wat de klant wil en kunnen uitleggen wat de IT-mogelijkheden zijn vanuit het perspectief van de leverancier en/of IT-afdeling.” Gaandeweg leer je veel over IT en de rol daarvan in bedrijfsprocessen, zegt Melody uit ervaring. “Vroeger zag ik alleen de buitenkant van de auto, nu weet ik wat er onder de motorkap gebeurt.”

“Ik heb in het eerste jaar veel geleerd. Met al mijn vragen kan ik steeds terecht bij Stef en Hans: hoe zit dit, hoe zou jij dat aanpakken? Ik snap meer van interne politiek, van ongeschreven cultuurgebonden regels en hoe je het beste om kunt gaan met issues en gevoeligheden. Ik ben ook communicatief sterker geworden.”

Joline: “Ik kan bij Stef en Hans terecht voor advies, maar ook bij Melody. Het is ontzettend fijn dat iedereen elkaar helpt.”


Verder studeren

Melody, die vóór Novatore bij een waterbedrijf werkte, heeft ook Bedrijfskunde gestudeerd. In september begint ze, aangemoedigd door Hans en Stef, aan haar master Business Process Management & IT. Dat sluit goed aan bij haar werk als projectmanager.

Ze heeft momenteel drie projecten onder haar hoede. “Alle drie bij één gemeente. De invoering van een centraal en verbeterd documentcreatiesysteem, het opzetten van een zoekmachine die alle binnen de organisatie gebruikte bronnen kan doorzoeken en een migratietraject van alle documenten binnen de gemeente naar een centraal document management systeem.”

“Ik hou erg van afwisseling tussen de opdrachten. Als ik straks mijn master heb, lijkt het me mooi om te switchen tussen IT-implementatieprojecten en meer analytische projecten, bijvoorbeeld voor procesverbetering.”

Joline is ook weer aan het leren: “Momenteel ben ik bezig met een cursus projectmanagement. We werken op projectbasis, veelal gebruikmakend van PRINCE2. Daar had ik in mijn studie nog geen ervaring mee opgedaan en daarom wilde ik dit graag leren. Fijn dat ik daar al zo snel aan kon beginnen.”


Tips voor young professionals

Hebben ze tips voor andere young professionals? Joline: “Gewoon het gesprek aangaan. Al is het om erachter te komen wat je echt wilt. Stap 2 is dan kijken of je dat bij Novatore kunt bereiken.”

“Ja”, valt Melody haar bij. “Je kunt vrijblijvend eens komen praten met Hans of Stef. Dan weet je wie ze zijn, hóé ze zijn. Wees niet bang dat je er nog niet klaar voor bent, of dat je kennis en ervaring tekortkomt. Bij Novatore kun je daar juist aan werken. We kijken hier vooral naar wat je wél kunt en hoe jij je verder kunt ontwikkelen binnen het bedrijf én als persoon.”


Lijkt het jou interessant om bij ons de volgende stap te zetten? Bekijk onze vacatures.138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page