top of page
  • novatore

Novatore ontwikkelt samen met eConsulting app voor veilig delen van content

De app ‘SecureShare’ is bedoeld voor veilig delen van documenten en bestanden en is ontwikkeld op basis van Blockchain.


Nog steeds worden persoonlijke documenten ter identificatie gemaild of per post opgestuurd naar allerlei instanties. Hiermee is de verstrekkende partij de controle over het document kwijt.


Novatore is vorig jaar samen met eConsulting, één van de technologiepartners van Novatore en leverancier van Plamo, gestart met de ontwikkeling van een app: SecureShare. Het doel van de app is het eenmalig of herhaald delen van al dan niet privacy gevoelige informatie, bijvoorbeeld om je te legitimeren zonder je ID blijvend achter te laten.


Belangrijkste functies van de app zijn het toevoegen en delen van een bestand, zonder dat dit bestand wordt overgedragen. De ontvanger kan, afhankelijk van de toegekende instelling, het gedeelde bestand voor een bepaalde periode één of meerdere keren raadplegen en de verstrekker kan ten alle tijde de leesrechten weer intrekken of het beperken in frequentie en duur. Verder kan de verstrekker zien of het is gelezen en kan vragen om akkoord te geven op de inhoud van het getoonde bestand.


Feitelijk wordt het bestand dus niet overgedragen, maar is gedurende een bepaalde tijd te raadplegen door een of meerdere gemachtigde lezers. Zowel de verstrekking als de leesbevestiging worden opgeslagen op een Blockchain, zodat op een later moment is na te gaan wie welke informatie heeft ingezien. Bovendien kan degene aan wie het gericht was desgewenst vragen om de informatie in ongewijzigde vorm nogmaals in te zien. Daarbij is het dankzij de Blockchain ook mogelijk om te verifiëren dat het nog steeds om hetzelfde ongewijzigde bestand gaat. Dit laatste kan weer van belang zijn bij het delen van uittreksels, (toestemmings-)verklaringen of machtigingsverzoeken.


Dit is een belangrijke sprong voorwaarts in het veilig kunnen delen van informatie voor overheidsinstanties als ook andere organisaties die rechstreeks informatie met burgers uitwisselen.

Meer weten over de mogelijkheden van deze oplossing? Neem dan contact op met stef.van.wunnik@novatore.nl of een van onze collega's.

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page