top of page
  • novatore

Jan Ploeg treedt toe tot Novatore

Bijgewerkt op: 8 jan.

Novatore is het afgelopen jaar opnieuw gegroeid en we hebben verdere groei-ambities! Vandaar dat we erg blij zijn dat Jan Ploeg is toegetreden als Managing Partner van onze adviesorganisatie.

Jan heeft een langjarige achtergrond als (enterprise) architect en strategisch informatiemanager, maar heeft ook op het gebied van Informatiebeveiliging en bedrijfscontinuïteit veel ervaring.

Jan zal zich binnen Novatore focussen op kennisontwikkeling van onze medewerkers in het algemeen en de opzet van een kwalitatieve practice op het gebied van architectuur en informatiemanagement in het bijzonder.

In zijn lange carrière heeft Jan veel bij de Rijksoverheid gewerkt. Weinig ministeries waar hij niet als adviseur actief is geweest. Ook het decentraal bestuur kent geen geheimen voor hem. In het bedrijfsleven heeft hij met name binnen telecom en verzekering zij sporen verdiend op het gebied van Business Continuity Management. Binnen Centric is Jan actief geweest als voorzitter van de (internationale) architectuurboard en als verandermanager.

Sinds eind 2022 heeft Jan de sprong gewaagd richting het zelfstandig ondernemerschap en per 2024 treedt hij dus toe tot Novatore.

Een oud opdrachtgever omschreef hem als volgt: “Een gedreven, gedegen en ervaren professional. Makkelijk in de omgang. Goud waard in een omgeving waarin het ondersteunen van de business met ICT vormgegeven moet worden. Hij overziet het geheel, legt noodzakelijke verbanden tussen projecten, processen en bovenal mensen. In staat om de ICT-wereld in begrijpelijke taal voor niet-ICT-ers duidelijk te maken. En hij kan het ook nog goed opschrijven. En daarmee verbindt hij deze twee werelden op een effectieve wijze.”

Naast zijn activiteiten binnen Novatore vervult Jan op dit moment opdrachten bij het ROC Mondriaan (Enterprise Architectuur) in Den Haag en de Dienst Toeslagen (Informatiehuishouding) via Itaq .

Jan daarover: “Mijn activiteiten voor Toeslagen hebben betrekking op de verbetering van de informatiehuishouding. Als gevolg van het rapport “Ongekend onrecht” is besloten rijksbreed een programma te starten om bij departementen en uitvoeringsorganisaties de kwaliteit van de informatiehuishouding te verbeteren, Informatiehuishouding Open op Orde. Binnen de Dienst Toeslagen werken we met een enthousiast team aan een groot aantal werkpakketten om de informatiehuishouding te verbeteren. Ik probeer als inhoudelijke adviseur ervoor te zorgen dat al die werkpakketten uiteindelijk leiden tot een mooi samenhangend geheel en we op een juiste wijze de werkzaamheden, taken en bevoegdheden structureel borgen in de organisatie. Een mooie klus bij een mooie organisatie waar heel veel mensen keihard werken om vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar te houden.”

Bij het ROC Mondriaan is Jan sinds kort werkzaam als Enterprise Architect. Jan: “Ik ben er pas net begonnen, maar ik merkte meteen dat er veel enthousiasme bestaat binnen de organisatie om samen te werken aan de enterprise architectuur van deze veelzijdige mbo-school. Ik hoop om in de komende maanden architectuur binnen het ROC een boost te kunnen geven en naar een hoger plan te brengen. En dat doe ik niet alleen, maar met de Mondriaan-collega’s samen, zodat ze het stokje zelf over kunnen nemen en zelfstandig verder kunnen werken aan de architectuur van de informatievoorziening van de school.”
307 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page