top of page
  • novatore

Novatore sponsort ondernemend talent

Als 16-jarige een zeiltocht van een half jaar maken met de Caribean als hoofdbestemming? Brechje Kuijer, leerlinge van het Sint-Janslyceum in Den Bosch, doet het gewoon. Ze is op dit moment bezig om als opvarende van de Thalassa haar droom te realiseren. En Novatore ondersteunt haar bij deze reis en biedt haar een podium om belangrijke lessen te delen.

Brechje zit in 4-vwo. Ze kwam eind 2020 in aanraking met School at Sea toen ze nadacht over toekomst. Haar belangrijkste motivatie om mee te doen is dat ze graag de wereld wil zien en avonturen wil beleven. Ze zocht én vond naar een manier om dit te combineren met haar school. School at Sea biedt die mogelijkheid op een unieke manier.

School at Sea

Op 22 oktober stapte Brechje samen met 36 andere scholieren in IJmuiden aan boord voor deze onvergetelijke nautische ervaring. In een interview met het Brabants Dagblad zei ze voor haar vertrek: “Ik heb me eerder dit jaar aangemeld bij School at Sea, een organisatie uit Amsterdam die het mogelijk maakt om zeilen, m’n grootste hobby, voor een periode van ongeveer een half jaar te combineren met school. Ik heb – wat ze noemen – een ‘B-knobbel’ maar heb bijvoorbeeld ook Latijn in mijn pakket. ‘A mari usque ad mare’ vind ik in dit geval wel toepasselijk.” Dat is Latijn voor ‘van zee tot zee’.

Driemaster

Tijdens de zeiltocht volgen alle deelnemers hun eigen lesprogramma van school, al is het op afstand. Op de 50 meter lange Thalassa varen vijf docenten mee voor begeleiding. Ook alle toetsen en andere opdrachten van school maken de jonge bemanningsleden, al mag dat volgens een zelfgekozen planning.

Al varend leren de jongeren veel meer dan de lesstof. Ze ontwikkelen heel nieuwe skills. “Je vaart, kookt, plant je schoolwerk in, doet je proefwerken aan dek, stippelt expedities uit, evalueert, neemt leiding, werkt samen”, zo promoot School at Sea de leerzame reis. Na thuiskomst in april 2022 maken de deelnemers het schooljaar op school af. Heel veel kennis en ervaringen rijker.

Vanuit Novatore wensen we haar een enerverende en vooral leerzame reis toe!

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page