top of page
  • novatore

Veilig mailen hoeft niet moeilijk te zijn!

Mailen zoals je gewend bent, maar dan veilig. Waarbij medewerkers hun mail met vertrouwelijke informatie ook aangetekend kunnen sturen, met een sms verificatie als extra waarborg.


Novatore helpt organisaties met het verwezenlijken van hun digitale ambities. Een aspect daarvan is veilige digitale uitwisseling met derden. Voorzover daar nog geen digitaal loket voor is ingericht, ben je aangewezen op een oplossing voor veilig mailen die in veel gevallen omslachtig werkt of zelfs tot veel frustratie leidt.

Recent heeft Novatore met succes en in zeer korte tijd een voor gebruikers uiterst gemakkelijke oplossing geimplementeerd bij een grote uitvoeringsdienst binnen justitie.

Met de gekozen oplossing voor veilig mailen is mailen net zo makkelijk als voorheen, maar dan niet alleen voor de verzender, maar ook voor de ontvanger. De grootste winst voor de organisatie is dat mail altijd versleuteld verstuurd wordt, daar hoeven medewerkers niets voor te doen en ze merken het ook niet. Elke medewerker vindt de verstuurde en ontvangen mail ook waar je deze verwacht: in de eigen inbox en in verzonden items. Ook mails die door anderen extra beveiligd naar de de organisatie worden gestuurd, ontvangen medewerkers zonder obstakel in de eigen mailbox. Daardoor blijft de conversatie in Outlook intact. Een extra identificatie door de ontvanger is instelbaar wanneer men vertrouwlijke stukken stuurt. Daarbij kunnen ook zeer grote bestanden worden gestuurd die normaal gesproken te groot zijn om te mailen.

Naast het gemak voor de medewerker zelf, is deze oplossing ook gebruiksvriendelijk voor de ontvangers van verstuurde mail:

Een mail met sms identifcatie wordt daarna 90 dagen lang zonder extra handeling direct in de mailbox van de ontvanger afgeleverd. Tenzij de ontvanger geen veilige mailvoorziening heeft, in dat geval zijn mails in te zien of te downloaden via het portal van de organisatie.

Verder hoeft de ontvanger nooit een account aan te maken om de mail in de eigen inbox te ontvangen, in tegenstelling tot veel andere veilig mail oplossingen. Daarmee loopt de ontvanger dus niet het risico dat ontvangen mails na verloop van tijd ontoegankelijk worden, omdat ze in zo’n centrale voorziening vaak ‘verlopen’ en dus verwijderd worden.

Meer weten over welke oplossing het betreft en welke voordelen dit voor jouw organisatie kan bieden? Neem dan contact op met Stef van Wunnik.21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page